Murexin Hloubkové impregnace – i odolné průmyslové podlahy je nutno chránit

Murexin Hloubkové impregnace – i odolné průmyslové podlahy je nutno chránit
15. 6. 2018 Produkty, materiály, technologie 1411 zobrazení

Průmyslové podlahy jsou vnímány jako nezničitelné. U nich není tou primární vlastností vzhled, ale síla a odolnost. Ovšem i tyto silné podlahy si zaslouží pozornost a péči.

Minerální průmyslové podlahy představují výběr těch nejodolnějších materiálů a systémů. Podlahy ve výrobních a skladovacích prostorách jsou dennodenně vystaveny intenzivní zátěži. Životnost litých podlah použitých v těchto prostorách je logicky podmíněna zejména správným návrhem a realizací odpovídajícího systému.

Jejich povrch je navíc možné dodatečně ochránit použitím hloubkových impregnací Murexin TE 18 a NE 24. Tyto speciální přípravky na bázi oligomerních siloxanů penetrují svrchní vrstvy podlahy a vytvářejí vysoce odpudivý povrch zabraňující průsaku vody a olejů. Ochrana je navíc po zaschnutí transparentní a vlastně neviditelná. Přípravek NE 24 vytváří trvale mokrý vzhled betonu, a je tak ideální volbou pro současné zvýraznění kresby podlahy. Pokud nechcete optiku povrchu nijak měnit, doporučujeme TE 18, který nijak nemění barevnost či kontrast podlahy.

 

20180615 murexin2

 

Největší předností obou impregnačních prostředků je jejich vysoká účinnost a snadná aplikace. Pomocí vhodného postřikovače stačí impregnaci rovnoměrně nastříkat na čistý podklad a poté pouze rozetřít mopem, popř. strojně lešticím padem. Ošetřené podlahy zabraňují pronikání kapalin do povrchu, a slouží tak jako prevence proti ušpinění. Tím usnadňují pravidelnou údržbu. Díky hloubkovému působení a chemickému ukotvení impregnace nedochází na povrchu podlahy ke vzniku jakékoliv vrstvy či filmu, které by se mohly v budoucnu vlivem např. silného rázového zatížení narušit a odlupovat.

Oba prostředky je možné použít i pro renovaci stávajících betonových podlah. Spolu s lithiovou impregnací LI 12 dokáží výrazně zpevnit stávající povrch a zajistit jeho účinnou ochranu. Veškeré uvedené impregnace jsou UV stabilní, a lze je tak bez obav použít i v exteriéru.

www.murexin.cz